Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pszinesztézia

Kővágó Pál pszichológus blogja

Ha nem megy a szex, előbb a saját elvárásaiddal légy tisztában!

Minap egy fiatal srác arról mesélt, hogy egyre kevesebbszer jó a szex a párjával. A kapcsolatuk elején szinte véget nem érően szeretkeztek, aztán, ahogy telt-múlt az idő, egyre ritkábban fordult elő, hogy jót szexeljenek. A gond nem a vággyal volt, hiszen a srác nagyon kívánta és vonzónak találta a barátnőjét, ám minden alkalommal, amikor elindult volna valami, a srácot egy szorongató érzés kerítette hatalmába.

couple_happy_love_emotive_nature_photography-ce8d0b3ce79744594e1034066ef4ca8b_h.jpg

Ahogy egyre többet beszéltünk erről, világos lett, hogy a szex ezzel a nővel egy teljesítményhelyzet a srác számára. A kapcsolatuk úgy indult, hogy a srác régóta próbálta meghódítani a lányt, hosszú hónapokon keresztül kerülgették egymást, míg végre a nő be nem adta a derekát. A kapcsolat így nagyon nagy értéket képviselt a srácnak, hiszen végre meghódította azt a nőt, akire olyan régóta várt. Az első együtt töltött éjszakák fergetegesek voltak, úgy érezte, most minden klappol, ezt a nőt az égiek is neki teremtették. A srác magára úgy gondolt, mint egy jóravaló fiúra, aki egész jól néz ki, egész okos, de azért közel sem az a kategória, mint a barátnője. Barátnőjét ezzel szemben gyakran kritikátlanul idealizálta: legszebb, legokosabb, legrátermettebb leg… leg… leg…

Kapcsolatukra isteni ajándékként tekintett, és egyre gyakrabban érzett hihetetlen hálát a szerencséjéért, amiért összejöhetett a lánnyal. Emellett viszont szép lassan elkezdett megerősödni benne egy hit. Eszerint neki bizony nagyon jól kell teljesítenie, ellenkező esetben a lány ott fogja hagyni, mert rájön, hogy valójában nem is olyan jó parti, mint amilyennek gondolja. Ennek érdekében különböző szokásokat kezdett el kialakítani: pl. rendszeresen kimutatta szerelmét a barátnőjének, akár tettekben, akár ajándékokban. Ez az elején nagyon imponáló volt, később viszont, mivel nagyon gyakran fordult elő, jelentőségét veszítette, megszokottá vált.

A kapcsolat szép lassan két ember együttműködése helyett egy ember véget nem érő küzdelmét jelentette, míg a lány alapvetően becsülte, és hálás volt a srác odaadásáért, azért egyre inkább érezte a sok kedvesség fojtogatását. Hiszen pl. egy ilyen emberrel nehéz veszekedni, nehéz igazán együtt lenni vele, mert aki a tökéletességet próbálja sugározni, ügyel a saját makulátlanságának látszatára.

A legtöbb gond a szex körül forgott, ami akkortájt volt a legnyomasztóbb, amikor engem megkeresett a srác. Mivel a szexben is tökéletes akart lenni, ezért minden eseményre láthatóan felkészült. Ebből eleinte cuki romantikus, gyertyafényes szeretkezések lettek, később pedig kiszámítható, unalmas, túlbonyolított meló, amely egy dolgot nélkülözött igazán: a szenvedélyt. A srác elmondta, hogy ő pontosan tudja, hogyan kell felizgatni a barátnőjét, és ő mindig eszerint jár el. Amikor megkértem, hogy mondja el, mi a recept, egészen meglepett, hogy ő konkrétan receptre gondolt. Részletesen, pontról pontra szedve ecsetelte, hogy először hol kell simogatni, aztán hol kell csókolni, és akkor milyen sóhajok jönnek, és neki eztán mit kell tennie stb.

agony-aunt-jane-o-gorman-controlling-boyfriend-sex-problem-601400.jpg

Miközben erről beszélt folyamatosan az járt a fejemben, hogy a lány helyében lehet már elmenekültem volna. S valóban, ennek a végtelenül kiszámított, tökélyre fejlesztett viselkedésmintának az eredménye az lett, hogy „nem ment a szex”. Azaz, ha el is indult valami, abból általában az lett, hogy a srác ráfeszült arra, hogy pontosan kövesse a saját magának állított instrukciókat, a lány pedig csikis volt, elégedetlen volt, hogy rossz helyen nyomja a srác, néha kritikus, máskor csak elkeseredett volt. A srác ettől igazán megijedt, mert azt látta, hogy már nem tudja kielégíteni a lányt, tehát elégtelen, tehát veszélyben a kapcsolatuk. A legdurvább eset pedig az volt, amikor a srác már azelőtt attól félt, hogy nem tud majd örömet okozni a lánynak, mielőtt bármibe belekezdtek volna, és ennek eredményeképpen nem tudott harcrakész lenni. Eztán már a saját férfiasságában is kételkedett.

Közös munkánk első célja az volt, hogy megerősödjön a srác hite abban, hogy nem véletlenül választotta a lány magának. Vannak olyan értékei, ami miatt ő is pontosan olyan nagyszerű a lány szemében, mint amennyire ő nagyra tartja a barátnőjét. Ez a hit magabiztosabbá tette, és jóval szabadabb teret engedett magának, hogy azt és úgy csinálja a kapcsolatban, amit és ahogyan igazából szeretné. Emellett a figyelmét a lány sóhajairól, reakcióiról (amelyek eddig gúzsba kötötték) sokkal inkább a saját vágyaira kezdte fókuszálni.

Ezt először önzőségnek hitte, és attól tartott, hogy ha valami, akkor ez biztosan az utolsó rúgás lesz az amúgy is gyenge lábakon álló kapcsolatának. A valóság ezzel teljesen ellentétes volt: ahogy elkezdett kinyílni, és a saját vágyai szerint kapcsolódni a lányhoz, úgy tért vissza szép lassan a szenvedély az életükbe, hiszen a „kötelező”, unalmas, kiszámítható együttlétek hirtelen tele lettek kreativitással és újdonsággal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pszinesztezia.blog.hu/api/trackback/id/tr618091254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokáv 2015.11.20. 13:23:35

Jó írás volt, köszi.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2015.11.20. 13:23:39

Tiszta, őszinte jelenlét. Tiszta vágy. De miközben az egyik így közeledik, a másiknak táplálnia is kell azt. Mert nyílhatok meg tsizat vággyal, ha a másik valahol mégsem annyira vágyik rám.

Usenka 2015.11.20. 17:22:36

Amikor azt hiszed mindent tudsz, akkor dobbensz ra, hogy ujabb ajtok varnak rad.

elvismail 2015.11.21. 06:10:52

a jó szex titka, hogy legyen valakivel gyakorolni. :D

Before · http://azbeszt.blog.hu 2015.11.22. 10:12:35

Valóban nagyon fontos (és nagyon felszabadító) amikor az ember ténylegesen felvállalhatja és szabadjára engedheti a vágyait. Én az ágyban nagyon "adakozó" típus vagyok, tényleg az a legfontosabb, hogy a partneremnek minél jobb legyen. Amikor két ilyen beállítottságú ember összekerül, az elég gázosan is elsülhet, de ha felismerik a helyzetet és van köztük olyan bizalom, szeretet, összhang, hogy tudjanak tenni valamit, akkor az egész új szintre emelkedhet. Úgy mondani valakinek, hogy "szopj le", hogy nem csak a te vágyad teljesül, hanem tudod, hogy a másiknak is teljesíted ezzel a vágyát (hiszen ő is boldog lesz, hogy most tökéletesen azt tudja adni neked, amit szeretnél), és ez így egymást erősítve fantasztikus.
Egyszer volt szerencsém így összehangolódni valakivel...

Kővágó Pál

 
mg_3113c_500.jpg


Keressen bizalommal!

Tel: +36 30 758 0223

E-mail: info@kovagopal.hu

Kövessen a Facebook-on

A blogról

Történetek, gondolatok, benyomások a munkámról és általában a pszichológiai jelenségekről. Szigorúan szubjektíven.

Címkék

süti beállítások módosítása